CPI loni mírně zvýšila zisk na 1,14 miliardy korun

30.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. dubna (ČTK) - Realitní společnost Czech Property Investments (CPI) miliardáře Radovana Vítka loni zvýšila meziročně čistý zisk o 2,4 procenta na 1,143 miliardy korun. Hodnota majetku skupiny se zvýšila o 43,7 procenta na celkových 57,2 miliardy korun, z toho 46,5 miliardy činily investice do nemovitostí. Informovala o tom dnes CPI s tím, že výsledky skupiny jsou konsolidované a auditované.

Provozní zisk (EBITDA) se meziročně zvýšil z necelé 1,5 miliardy na 2,3 miliardy korun loni. Největší podíl na rekordních číslech má 165procentní růst tržeb z pronájmu nemovitostí, který generovaly především nově nakoupené komerční nemovitosti a konec regulace nájemného u téměř tří čtvrtin bytů ve vlastnictví CPI Group.

Skupina investovala například do obchodních center Olympia v Teplicích a v Mladé Boleslavi, obchodního centra City Park v Jihlavě, do retailových parků značky Family Center v Česku a na Slovensku. Aktuálně CPI vlastní v Česku a na Slovensku 500.000 metrů čtverečních maloobchodních ploch.

"Další investice v řádech stovek milionů putovaly do revitalizace bytového fondu s nájemním bydlením (22 procent z celkových investic), a dále do segmentu kanceláří, kde se projevila akvizice balíku nemovitostí společností Office Stars, jejichž hlavním nájemcem je Česká pojišťovna," uvedla firma. Významný byl i nákup bývalého sídla Živnostenské banky v centru Prahy a padesátiprocentního podílu v developerském projektu administrativně-obchodního komplexu COPA Centrum na Praze 1, dodala CPI.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK