Koruna dopoledne oslabila na 25,19 Kč/EUR a 19,40 Kč/USD

09.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. května (ČTK) - Česká měna po státním svátku oslabila vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:45 si k euru proti pondělku pohoršila o 12 haléřů na 25,19 Kč/EUR. Vůči dolaru se obchodovala na 19,40 Kč/USD, byla tak o 19 haléřů slabší, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka koruna dopoledne pouze korigovala předchozí negativní vývoj. "Sentiment na trzích bude určovat především dluhová krize, v regionu ale bez vlivu nezůstane ani jednání polské centrální banky," uvedl Vlk. Polský zlotý před jednáním k euru mírně posiloval, stejně jako zbytek regionu, dodal.

Vladimír Pikora z Next Finance uvedl, že trh dnes bude postrádat statistky. Místo toho bude zásoben zprávami o nejistotě a strachu v eurozóně, což nahraje koruně k oslabení.

Euro kolem 10:45 oslabilo na 1,2983 USD/EUR. "Na akciových trzích rovněž sledujeme mírný růst, což je pro kurz (eura) pozitivní. Na druhou stranu dluhopisové výnosy na periferii míří vzhůru a ukazují, že euro příliš prostoru pro růst asi nedostane," míní Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK