Analytici: O2 klesl ve čtvrtletí zisk o 9 procent na 1,6 mld. Kč

09.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. května (ČTK) - Telekomunikační firmě Telefónica v prvním čtvrtletí klesly tržby o tři procenta na 12,5 miliardy korun, zisk se snížil o devět procent na 1,6 miliardy korun. Vyplývá to z odhadů analytiků. Firma výsledky zveřejní ve čtvrtek ráno.

"První kvartál podle našich odhadů nevybočil z klesajícího trendu na straně výnosů z podnikání. Kombinace nepříznivých faktorů, jako je vysoká saturace trhu, tuhé konkurenční prostředí a zpomalující ekonomický růst, nadále nepříznivě ovlivňují výnosy i marže," uvedl analytik Cyrrusu Tomáš Menčík.

Podle Tomáše Tomčányho z Patria Finance firma zaznamenala pokles tržeb ve fixní i mobilní síti. "Za hlavní důvod námi očekávaného 4,8procentního poklesu výnosů v mobilním segmentu je regulátorem nařízený pokles mobilních propojovacích poplatků v loňském roce a přetrvávající přechod zákazníků k levnějším programům z nabídky," uvedl.

Do výsledků se podle Cyrrusu promítla i jednorázová položka 200 milionů korun jako výnos za prodej 80 procent společnosti Informační linky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK