Akcie v USA dopoledne smazaly část hlubokých ztrát

09.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. května (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování poklesem, který se postupně prohluboval. Hlavní příčinou byla nervozita z povolebního vývoje v Řecku a také nejistota kolem připravovaných reforem ve španělském bankovním sektoru. S uklidněním situace na evropských trzích ale část ztrát smazaly i burzy v USA.

V poledne newyorkského času (18:00 SELČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 12.849 bodů a proti předchozímu závěru ztrácel asi 0,6 procenta. Podobně širší index S&P 500 odepisoval 0,5 procenta na 1356 bodů, index Nasdaq Composite ztrácel 0,4 procenta na 2935 bodů.

Indexy v prvních hodinách ztrácely mnohem víc. Dow Jonesův index v jednu chvíli odepisoval téměř 184 bodů a měl ztrátu kolem 1,5 procenta. Ztrátu v podobné výši měl i Nasdaq.

Akciové trhy začaly klesat už minulý týden a ztráty prohloubily v reakci na výsledky voleb v Řecku a ve Francii. Situace se komplikuje hlavně v Řecku, kde se nedaří sestavit vládu a kde sílí hlasy, aby země odstoupila od slibů, které dala mezinárodním věřitelům.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK