UNIQA vybrala ve čtvrtletí na pojistném o sedm procent více

10.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. května (ČTK) - Pojišťovna UNIQA, která patří do osmičky největších pojišťoven na tuzemském trhu, vybrala v prvním čtvrtletí na pojistném 1,4 miliardy korun, tedy meziročně o sedm procent více. ČTK to dnes sdělila mluvčí pojišťovny Eva Svobodová. Celkem pojišťovny v ČR vybraly do konce března na pojistném 30,2 miliardy Kč, což byl meziroční pokles o 0,8 procenta.

 

Neživotní pojištění UNIQA rostlo meziročně o 7,4 procenta, životní pojištění o sedm procent. Běžně placené životní pojistné vzrostlo meziročně o 5,5 procenta, jednorázové vklady stouply meziročně téměř dvaapůlkrát.

Za první čtvrtletí na neživotním pojištění UNIQA vybrala 1,071 miliardy korun. Celkově vykázaly největší dynamiku strojní pojištění s růstem o 91 procent, zdravotní pojištění se zvýšilo o 65 procent, úrazové o 47 procent a cestovní pojištění o 27 procent.

Koncem března 2012 měla UNIQA celkem 656.540 smluv ve kmeni, což byl ve srovnání s loňským prvním kvartálem nárůst o 7,3 procenta. Nejrychleji rostl kmen smluv životního pojištění o 19 procent a povinného ručení o sedm procent.

Hlavním akcionářem pojišťovny UNIQA je největší rakouská pojišťovací skupina UNIQA. Ta má na rakouském pojistném trhu více než pětinový podíl. Pojišťovna vznikla v roce 1993 jako Česko-rakouská pojišťovna, koncernový název převzala v polovině roku 2001.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK