AVG má výrazně nižší zisk, tržby vzrostly a lepší je i výhled

11.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Výrobce antivirových programů AVG Technologies hospodařil v prvním čtvrtletí s čistým ziskem 10,9 milionu dolarů (asi 212,5 milionu Kč), což je meziroční propad o 39 procent. Tržby se ale o téměř 37 procent zvýšily a dosáhly 83 milionů dolarů. Výsledky překonaly odhady a firma zlepšila i výhled.

 

Zisk na akcii činil 21 centů a snížil se z předchozích 32 centů před rokem. V prvním letošním čtvrtletí do výsledků promluvily vyšší výdaje na kompenzaci v akciích, stejně jako úrokové náklady. Zisk ale firmě snížily také investice.

"Díky důslednému plnění plánu ve všech segmentech jsme dosáhli solidních finančních výsledků a dobře zahájili letošní rok," uvedl ředitel AVG J.R. Smith. "Jsme spokojeni s finanční výkonností i s tím, že jsme překonali naše vlastní odhady," dodal.

Společnost AVG Technologies vznikla v roce 1991 a v současné době má více než 800 zaměstnanců. Kanceláře má v České republice, Velké Británii, Spojených státech, Německu, Francii, na Kypru, v Izraeli, Pekingu a Hongkongu.

Bezpečnostní programy AVG ve svých počítačích a mobilních zařízeních využívá více než 108 milionů uživatelů. Společnost letos v únoru vstoupila na akciovou burzu v New Yorku.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK