Koruna dopoledne ztrácela k euru i dolaru

11.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. května (ČTK) - Česká měna dopoledne nenavázala na předchozí posílení. Vůči euru po 10:00 ztrácela sedm haléřů na 25,25 Kč/EUR, proti dolaru klesla o 11 haléřů na 19,54 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Na trhu nadále přetrvává nejistota z Řecka. Nálada na trzích je stále špatná, což dokazuje i pád asijských akcií," uvedl analytik společnosti Next Finance Martin Prokop.

Česká národní banka dnes zveřejnila podrobnosti o hlasování bankovní rady v minulém týdnu. Pro snížení sazeb o čtvrt procentního bodu hlasovali guvernér ČNB Miroslav Singer a viceguvernér Vladimír Tomšík. Naopak pro zvýšení úrokových sazeb o čtvrt procentního bodu hlasovala členka bankovní rady Eva Zamrazilová. Sazby po zasedání 3. května nicméně zůstaly dál beze změny.

Oslabení dopoledne postihlo také evropskou měnu, která mírně odepsala k dolaru na 1,293 USD/EUR. Euru ublížila zpráva o vysoké ztrátě, kterou utrpěla přední americká banka JPMorgan Chase & Co. Investoři se tak v obavách začali vracet k dolaru, což zvýšilo jeho kurz k dalším měnám, a tedy i k euru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK