Euro dnes mírně posiluje k dolaru i jenu

11.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 11. května (ČTK) - Evropská měna dnes nepatrně roste, avšak vůči dolaru se nadále drží blízko nejnižší hodnoty za tři a půl měsíce. Investoři jsou stále nervózní kvůli nejistému vývoji v Řecku a znejistěla je i dnešní zpráva o ztrátách americké banky JPMorgan.

Euro vůči dolaru stouplo o 0,1 procenta na 1,2940 USD, když během dne se propadlo až na 1,2905 USD, nejníže od ledna. K jenu euro nepatrně stouplo o 0,04 procenta na 103,34 JPY. Dolar vůči jenu mírně klesl o 0,04 procenta na 79,85 JPY.

Euro dnes posiluje již druhý den po sobě, když předtím osm obchodních dní za sebou klesalo. Investoři se zaměřují hlavně na Řecko, kde nedělní parlamentní volby dopadly patem a hrozí, že by země mohla opustit eurozónu. K růstu eura přispělo prohlášení představitele řeckých konzervativců, že je stále naděje na vytvoření nové vlády. Později však velkou část zisku euro smazalo v reakci na další prohlášení, že země zřejmě směřuje k novým volbám.

Zájem o rizikovější investice také srazila banka JPMorgan. Ta uvedla, že přišla při obchodování nevhodnou strategií nejméně o dvě miliardy USD (39 miliard Kč), napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK