Pákistánská PPL má zájem o majetek MND v Jemenu a Pákistánu

14.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Islámábád 14. května (ČTK) - Společnost Pakistan Petroleum Limited (PPL) má zájem o koupi majetku v oblasti těžby a plynu v Pákistánu a Jemenu od společnosti MND Exploration and Production Ltd. ze skupiny KKCG SE českého miliardáře Karla Komárka . Píše o tom na svých internetových stránkách pákistánský list Business Recorder s odvoláním na zdroje z ministerstva ropného průmyslu.

MND Exploration and Production nedávno oznámila, že plánuje prodat veškerý svůj ropný a plynárenský majetek v Pákistánu a Jemenu. Podle listu chce firma prodat majetek jako celek a zájemci mají předložit své nabídky do 18. května.

Společnost MND Exploration and Production se účastní prostřednictvím svého podílu na těžbě zemního plynu z ložiska Savan v Pákistánu a drží další průzkumné licence na území Jemenu a Pákistánu.

Společnost PPL byla založená v roce 1984. Firma v poslední době agresivně posiluje průzkum a nakupuje ropný a plynárenský majetek jak doma, tak v zahraničí. Plánuje tak posílit své rezervy. Převzetí majetku od MND pákistánskou firmou by rovněž pro zemi znamenalo devizové úspory a posílení vlivu nad domácí těžbou ropy. Podle zdrojů, na které se list odvolává, již vedení PPL v základě schválilo předložení nabídky na majetek MND.

Pokud by se prodej v Jemenu a Pákistánu uskutečnil, Komárek by se zase o trochu víc odpoutal od svého původního podnikání, tedy průzkumu, těžby a prodeje ropy a zemního plynu, napsal dnes deník E15. Po koupi podílu v loterijním byznysu Sazky s investiční skupinou PPF nyní KKCG vstoupila do sektoru informačních technologií koupí firmy Informační linky a údajně se zajímá o koupi kmitočtů pro rychlé mobilní sítě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK