ÚOHS začal posuzovat prodej tuzemských drogerií Schlecker

16.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal posuzovat nákup tuzemských drogerií Schlecker českou firmou p.k.Solvent (PKS). Zahájil správní řízení. ČTK to zjistila z webových stránek ÚOHS. V obdobných případech úřad rozhoduje obvykle do jednoho měsíce. ÚOHS v řízení bude posuzovat oblast prodeje drogistického, kosmetického a dalšího zboží.

 

Česká p.k. Solvent v tuzemsku zastřešuje největší síť 700 drogerií TETA. Převzetím konkurenta se pozice PKS přiblíží k pětinovému podílu na domácím trhu drogistického zboží. Schlecker v Česku provozuje 145 prodejen a je dceřinou firmou stejnojmenného německého koncernu, jehož mateřská společnost je od ledna v insolvenci. Nově získané prodejny posílí pozici PKS zejména ve velkých městech a nákupních centrech.

Společnost PKS byla založena v roce 1992. Vedle drogerií TETA provozuje i velkoobchod, jenž využívá logistických center v Olomouci a Praze. V roce 2009 vstoupila PKS i na slovenský trh. Tamní maloobchodní síť TETA-SK má více než 200 prodejen.

Německý drogistický řetězec Schlecker expandoval na tuzemský trh v roce 2007, kdy koupil síť tuzemských drogerií Droxi a přejmenoval je na Schlecker. V roce 2010 ale firma snížila počet tuzemských prodejen ze 166 na 153 a loni na 145.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK