MMR má pochybnosti o platnosti velkých zakázek za 3 mld. Kč

18.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. května (ČTK) - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) má podezření, že u 56 tuzemských nadlimitních tendrů došlo na začátku dubna k porušení pravidel, a proto můžou být neplatné. Hodnota těchto tendrů činí zhruba tři miliardy korun. ČTK to dnes sdělilo ministerstvo pro místní rozvoj.

Na začátku problému bylo, že oznámení o zakázkách se neobjevilo v evropském věstníku s názvem Tenders Electronic Daily (TED). České ministerstvo nyní zjišťuje, kdo pochybil. Na vině můžou být buď provozovatel evropského věstníku, nebo českého informačního systému o veřejných zakázkách, kterým je společnost Ness, řekla ČTK mluvčí MMR Jana Jabůrková. Zadavatelé zakázek podle ní za potíže nemůžou.

"Ministerstvo pro místní rozvoj v současné době ve spolupráci s provozovatelem Věstníku veřejných zakázek a Úřadem pro úřední tisky Evropských společenství nastalou situaci důkladně prověřuje a jsou připravovány návrhy nápravných opatření," uvedla mluvčí MMR Jabůrková.

Z dosavadních zjištění vyplývá, že jde o zakázky, ke kterým se ve Věstníku veřejných zakázek objevila oznámení 2. dubna. Celkem je to 56 uveřejněných formulářů, z nichž je 48 řádných formulářů obsahujících oznámení o zakázce, kterým se zahajuje zadávací řízení. Dále jde o pět oznámení o zadání zakázky, jeden formulář oznámení předběžných informací, jeden opravný formulář oznámení o zakázce a jeden formulář zrušení veřejné zakázky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK