Accor prodá levné hotely v USA za 1,9 miliardy USD

22.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 22. května (ČTK) - Hotelová skupina Accor prodá své problémové levné hotely ve Spojených státech soukromé investiční skupině Blackstone za 1,9 miliardy USD (37,6 miliardy Kč). Analytici prodej očekávali, protože francouzská hotelová skupina se nadále hodlá zaměřit na růst mimo USA. Transakce má být dokončena v říjnu.

Prodej zahrnuje řetězce Motel 6 a Studio 6, které mají celkem 1102 hotelů v Kanadě a USA. Příjmy hotelů loni činily 532 milionů eur (13,4 miliardy Kč) a provozní zisk 15 milionů eur.

Blackstone má již silné postavení v hotelnictví. Před pěti lety koupil řetězec Hilton Worldwide. V roce 2010 pak získal hotelové portfolio americké Columbia Sussex a loni evropský hotelový řetězec Mint. Ředitel realitní divize Blackstone Jonathan Gray dodal, že Blackstone plánuje výrazné investice do amerických hotelů a chce zrychlit jejich expanzi na základě franšízových dohod.

Accor je čtvrtou největší hotelovou skupinou na světě za firmami InterContinental, Marriott a Starwood Hotels. V USA skupině i nadále zůstanou řetězce luxusních a drahých hotelů Sofitel a Novotel. Nadále se hodlá zaměřit na růst v oblasti Asie a Tichomoří, Latinské Ameriky a Evropy, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK