Veolia Transport Východní Čechy skončila kvůli akvizici ve ztrátě

29.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Chrudim 29. května (ČTK) - Největší autobusový dopravce v Pardubickém a Královéhradeckém kraji společnost Veolia Transport Východní Čechy skončila loňský rok se ztrátou 6,1 milionu korun, rok předtím vykázala zisk 6,4 milionu korun. Provozní výsledek hospodaření v roce 2011 činil 9,6 milionu korun, do červených čísel přivedla firmu loňská akvizice autobusové společnosti Orlobus z Nového Města nad Metují na Náchodsku. ČTK to zjistila z výroční zprávy zveřejněné ve sbírce listin.

"Ztráta je zejména způsobena vytvořením opravné položky k finanční investici Orlobus," uvedla společnost ve výroční zprávě.

Autobusový dopravce vloni získal z tržeb z linkové dopravy 170 milionů korun, z nepravidelné dopravy 36 milionů korun. Nejvíce peněz inkasoval z příspěvku na zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou, celkem 273 milionů korun.

Celkový počet zaměstnanců se vloni snížil o 13 na 422, klesl i počet řidičů z 389 na 373. Společnost nakoupila 19 nových autobusů, z toho 16 s pomocí evropské dotace. Pořídila si také 22 starších vozů, 41 minulý rok naopak vyřadila. Za rok 2011 vykázala 17,352 milionu ujetých kilometrů.

Veolia Transport Východní Čechy provozuje osobní autobusovou dopravu včetně MHD zejména na území Královéhradeckého, Pardubického a Středočeského kraje a na Vysočině. Je členem skupiny Veolia Transport Česká republika a jejím prostřednictvím je součástí Veolia Environnement.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK