Home Creditu v Evropě vzrostl v 1. kvartálu čistý zisk o 46,2 pct

31.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. května (ČTK) - Čistý zisk Home Creditu v Evropě se v letošním prvním čtvrtletí meziročně zvýšil o 46,2 procenta na 81,9 milionu eur, tedy asi 2,1 miliardy korun. Vzrostl také objem poskytnutých úvěrů, v prvním kvartále se ve srovnání se stejným obdobím minulého roku zvýšil o 62,2 procenta na 1,2 miliardy eur, neboli přibližně 30,1 miliardy korun. Firma, která poskytuje spotřebitelské úvěry v několika zemích včetně České republiky, to dnes uvedla v tiskové zprávě.

 

Podíl nesplácených úvěrů (NPL ratio) se podle ní oproti loňskému prvnímu čtvrtletí snížil z 10,2 procenta na 8,5 procenta.

Společnost ve zprávě uvedla, že do Home Creditu v Evropě - holdingu Home Credit B.V. patří operace Home Creditu v České republice, na Slovensku, v Rusku a Bělorusku. Výsledky tedy nezahrnují údaje za Čínu, Vietnam a Indii, které se konsolidují do jiných holdingových společností. Nezahrnují ani výsledky za Kazachstán, kde drží Home Credit B.V. minoritní podíl.

Skupina je součástí skupiny PPF Group N.V., což je jedna z největších finančních a investičních skupin ve střední a východní Evropě. Jejím hlavním akcionářem je Petr Kellner.

Pro Home Credit v Evropě (bez Kazachstánu) pracuje podle tiskové zprávy 22.800 zaměstnanců, kteří poskytují služby prostřednictvím 73.000 obchodních míst. Z toho je 1457 vlastních poboček - přičemž za poslední rok se jejich počet zvýšil o 1124.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK