Koruna dále stagnuje k euru a k dolaru ztratila část zisku

05.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dopoledne dále stagnuje k evropské měně a vůči americké ztratila část pondělních zisků. Podle údajů serveru Patria Online byla koruna v 10:30 proti pondělku k euru níže o haléř na 25,71 Kč/EUR a k dolaru oslabila o 11 haléřů na 20,68 Kč/USD.

 

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance se koruna snažila v úvodu posílit, ale zastavil ji podle něj pokles eura vůči dolaru a také tuzemská data o maloobchodních tržbách.

Maloobchodní tržby podle Českého statistického úřadu v dubnu bez sezonního očistění zrychlily meziroční pokles na 4,1 procenta po březnovém revidovaném snížení o 0,4 procenta.

Euro vůči dolaru posílilo až na 1,2540 USD/EUR, poté ale opět pokleslo a v 10:30 se obchodovalo na 1,243 USD/EUR. "Eurodolar tak jde proti mírně rostoucím akciím i dluhopisům na periferii eurozóny. Na programu je dnes mimořádné jednání skupiny G7 o eurozóně. Je ovšem otázkou, jaké konkrétní kroky může tato schůzka přinést, kromě apelu na eurozónu, respektive Německo, aby se zrychlily reformy a banky mohly navýšit kapitál ze záchranných fondů," doplnil Vlk.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK