Co týden dal?

20.02.2004 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Jako každý týden, tak i tento Vám přinášíme přehled událostí nejenom v Čechách, ale i v zahraničí a na našem serveru. Přečíst si také můžete vybraný dotaz a odpověd ze sekce Poradenství na téma leasing…

Posledních 7 dní u nás

Šest let po krachu společnosti H-Systém se konečně dočkali klienti malého odškodnění – dvanáctiletého trestu pro Petra Smetku, který byl autorem celého projektu. Soud potrestal velmi tvrdě i ostatní managery zkrachovalé společnosti.

Ve středu oznámil Český Telecom jméno nového člena představenstva. Bude jím generální ředitel dceřiné společnosti Eurotel Terrence Valeski. O jmenování definitivně rozhodne dozorčí rada Telecomu na zasedání naplánovaného na 25. února.

Ve středu se, dle Bohuslava Sobotky, kurs české koruny proti euru stabilizoval na úrovni přijatelné pro českou ekonomiku a nejsou žádná rizika, která by měla v nejbližší době korunu posílit.

Posedních 7 dní ve světě

V pondělí šest evropských premiérů uvedlo, že je potřeba dodržovat v Evropské unii zdravou rozpočtovou politiku. Také vyzvali k dalším reformám, které by směřovali k tomu, aby EU splnila svůj cíl stát se do roku 2010 nejkonkurenceschopnější ekonomikou světa.

Americká ekonomika by měla podle odborníků vzrůst zhruba o 4,6%. Také situace na trhu práce se má začít zlepšovat.

Ve čtvrtek revidoval spolkový statistický úřad loňský schodek rozpočtu Německa na 3,9% HDP. Původní odhad byl 4%. Dále Německo předpokládá, že v roce 2004 sníží deficit přibližně na 3,25% a v roce 2005 na 2,5%.

Posledních 7 dní na našem serveru

V sekci leasing a splátky jsme pro Vás rozšířili abecedu o „daňově uznatelné limity“. Dozvíte se zde, jakou částku za automobil si můžete dát do firemního účetnictví a jaký druh leasingu je při vyšších částkách pro Vás výhodnější.

Pravidelně pro vás v sekci DANĚ v podsekci PwC vkládáme ve spolupráci s PricewaterhouseCoopers nejnovjší čísla časopisů MonitEUr a Tax&Legal Alert. Tento týden jste si mohli přečíst nejnovější zprávy a analýzy z daňové a právní oblasti v novém čísle časopisu "Tax&Legal Alert".

Hledáte informace o různých brigádách, slevách a studentských výhodách, o studiu na vysokých školách, o studentských daních, o přípravě na budoucí kariéru, apod.? Zkuste navštívit Studentské centrum na adrese "student.finance.cz". Určitě nebudete litovat!
 
Připravili jsme pro Vás aktuální daňová přiznání ke stažení. Již nyní si můžete zdarma stáhnout, vyplnit a vytisknout tyto formuláře daňových přiznání:
"Přiznání k dani z příjmu fyzických osob, TYP A"  (+ Pokyny k vyplnění),
"Přiznání k dani z příjmu fyzických osob, TYP B" (+ Pokyny k vyplnění),
"Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a funkčních požitků a o sražených zálohách na daň",
"Přiznání k dani z příjmu právnických osob" (+ Pokyny k vyplnění),
"Přiznání k silniční dani" (+ Pokyny k vyplnění),
"Přehled za rok 2003 o příjmech a výdajích ze samostatně výdělečné činnosti a úhrnu záloh na pojistném pro zdravotní pojišťovny",
"Přehled za rok 2003 o příjmech a výdajích ze samostatně výdělečné činnosti a úhrnu záloh na pojistném pro MSSZ nebo OSSZ",
a další.

Hodláte investovat do vlastního bydlení? Jednou z možností, jak získat potřebné finanční prostředky, je hypoteční úvěr. Nabídku hypotečních bank naleznete na stránce Podmínky hypoték. Najdete zde i podmínky nového hypotečního úvěru nabízeného Československou obchodní bankou.

On-line prodej

V našem prodejním centru stále trvá velmi výhodná nabídka pro sjednání penzijního připojištění. Jako prémii za on-line uzavření od nás získáte finanční prémii ve výši jednoho měsíčního příspěvku.

Před odjezdem na hory se můžete naším prostřednictvím pojistit opravdu na poslední chvíli. Například ČPP nabízí on-line sjednání cestovního pojištění od následujícího dne a to i po skončení otevírací doby běžných kamenných poboček.

Poradenství

Každý týden vybíráme jeden z dotazů, které naši čtenáři vkládají do poradna.finance.cz. Vložit nebo najít odpověď zde můžete na dotazy z různých oblastí osobních i firemních financí. Tentokrát  se dotaz týká leasingu: Snad pomůže i Vám …

"Rozdíl mezi úvěrem a leasingem, jeho výhody a nevýhody."

Pan Petr Švéda ze společnosti Böhm & partner a.s. odpovídá:

"Dobrý den, úvěr je finanční půjčka, kterou získáte zpravidla v bance za předem stanovených podmínek, leasing je fakticky pronájem, nikoli prodej, tzn. že majitelem produktu (např. automobilu)je po dobu trvání leasingové smlouvy leasingová společnost…"


Nevíte-li si s něčím rady, napište nám. Dotaz jednoduše vložte do příslušné sekce na poradna.finance.cz.


Anketa

Během minulého týdne jsme se Vás ptali, zda se zúčastníte voleb do Evropského parlamentu konaných ve dnech 11. a 12.6. tohoto roku. Jak jste odpovídali? 51% z vás uvádí ano, 36% ne a pouze 13% není zatím rozhodnuto.

 


Ano
Ne
Nejsem rozhodnut

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU