Ekospol: Prodejům nový bytů v Praze se v pololetí dařilo

09.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. července (ČTK) - Stavitelé prodali v Praze za první pololetí 1600 nových bytů, což je meziročně zhruba o šest procent více. Za celý letošní rok ale prodeje pravděpodobně klesnou. Oznámila to dnes developerská společnost Ekospol, která trh s byty dlouhodobě sleduje.

"Nové byty se v letošním prvním pololetí prodávají lépe, než za stejné období loňského roku. Tehdy se v Praze prodalo celkem 1504 nových bytů," uvedl generální ředitel Ekospolu Evžen Korec.

Ekospol očekává, že letos se v hlavním městě prodá 3100 až 3300 nových bytů. "Čísla za první pololetí potvrzují, že se prodeje pravděpodobně budou pohybovat spíše u té horní hranice, tedy okolo 3300 prodaných novostaveb za rok. Z hlediska poptávky nás tedy znovu čeká velmi slušný rok," uvedl Korec. V roce 2011 se podle Ekospolu prodalo v Praze 3455 nových bytů.

Český statistický úřad dnes zveřejnil údaje o stavebnictví za květen. Zahájených bytů v květnu meziročně ubylo o 26,1 procenta, naopak dokončených bylo o 41,6 procenta více. Dokončených bytů v bytových domech přibylo o 103,4 procenta, což podle statistiků ovlivnilo dokončení většího počtu projektů v metropoli.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK