IHNED.cz: Insolvenční rejstřík měl technické problémy

09.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. července (ČTK) - Insolvenční rejstřík, tedy informační systém veřejné správy o dlužnících, měl dnes odpoledne technické problémy a byl střídavě nedostupný. Napsal to dnes server IHNED.cz s tím, že k výpadku došlo kolem jedné hodiny odpolední. V půl třetí odpoledne byly stránky znovu dostupné, po půlhodině se na ně nešlo opět dostat, dodal server.

Petra Hrubá, mluvčí ministerstva spravedlnosti, které je provozovatelem systému, poté ČTK řekla, že systém krátce před 16:00 plně fungoval. Hrubá uvedla, že dodavatelská firma střídavé problémy během hodiny obnovila. "Byl to momentální výpadek. Už je to v pořádku," dodala mluvčí.

Insolvenční rejstřík je informačním systémem veřejné správy, který monitoruje počet insolvenčních řízení a jejich průběh. Prostřednictvím tohoto rejstříku jsou zveřejňovány veškeré relevantní informace týkající se insolvenčních správců, dokumenty z insolvenčních spisů i zákonem stanovené informace týkající se dlužníků.

Dnes jde přitom již o druhý výpadek systému veřejné správy. Hned ráno po ostrém spuštění provozu zkolabovaly stránky nového registru vozidel, které spadá pod ministerstvo dopravy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK