Skupina AAA AUTO zvýšila v prvním pololetí prodeje o 16 procent

10.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. července (ČTK) - Skupina AAA AUTO prodala v prvním letošním pololetí meziročně o 16,2 procenta aut víc. Prodeje vzrostly na všech trzích, kde firma operuje, nejvíc v Rusku. Společnost prodala celkem 25.841 vozů, z nichž 18.341 bylo prodáno v České republice, 6565 na Slovensku a 935 na ruském trhu.

Na domácím trhu společnost zvýšila odbyt o 11,5 procenta, na Slovensku prodeje vzrostly o 13,4 procenta. Ruský trh zaznamenal ve druhém čtvrtletí nárůst o 68,7 procenta v porovnání s prvním čtvrtletím letošního roku.

V Česku se autobazaru daří hlavně v hlavním městě. "Praha a její okolí zůstává ve druhém čtvrtletí nejsilnějším regionálním trhem s 3229 auty," uvedla zástupkyně generálního ředitele společnosti Karolína Topolová. Kromě Prahy firma nejvíc ojetin prodala na Moravě a v severních a východních Čechách.

"Přesto, že jsou tyto výsledky pro Českou republiku velice optimistické, v odhadech do budoucna zůstáváme opatrní", dodala Topolová. Pozitivně vidí firma hlavně odbyt ojetin v Rusku, kde očekává další nárůst prodejů až o 50 procent, a to hlavně díky spuštění nabídky nových leasingových produktů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK