Koruna dopoledne mírně zpevnila k euru i dolaru

10.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Koruna dnes dopoledne při absenci nových dat mírně posílila vůči evropské i americké měně. Kolem 10:45 se obchodovala na 25,42 Kč/EUR, a byla tak o čtyři haléře silnější než při pondělním závěru. K dolaru si polepšila o šest haléřů na 20,64 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

Koruna se podle Tomáše Vlka z Patria Finance snaží navázat na pondělí. "Tentokrát jsou na tom měny v regionu velmi podobně. Při smíšeném vývoji hlavních trhů si středoevropské měny vybírají k inspiraci eurodolar, zatímco důležité místní zprávy chybí," uvedl s tím, že společná evropská měna se vůči americkému dolaru stabilizovala v blízkosti hranice 1,23 USD/EUR.

Z nadhledu dopoledního vývoje lze v případě koruny hovořit o stagnaci, doplnil analytik společnosti Akcenta Miroslav Novák. "Údaje České národní banky o stavu devizových rezerv neměly na vývoj koruny v podstatě žádný dopad," uvedl.

Vzhledem k absenci důležitých ekonomických dat lze očekávat klidnější průběh obchodování i v odpoledních hodinách, dodal Novák.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK