ÚOHS šetří majetkové změny v České distribuční

10.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 10. července (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) úřad začal prošetřovat změny v majetkové struktuře České distribuční, která patří mezi největší tuzemské společnosti v oboru neadresné distribuce, například letáků obchodních řetězců. Má ji ovládat Vltava-Labe-Press (VLP) společně s firmou Riox. ČTK to zjistila z webu ÚOHS, který zahájil začátkem července správní řízení.

ÚOHS bude zkoumat zejména poštovní služby. Rozhodnutí zatím nevydal. Většinou o fúzích a majetkových změnách rozhoduje ve lhůtě 30 dnů.

Společnost Česká distribuční podle posledních dostupných informací z roku 2009 ovládal z 90 procent Riox spol. s r.o. a z deseti procent Cromwell a.s. Jak se majetková struktura firmy změní není jasné. ÚOHS tyto informace nezveřejňuje. Ve svém oznámení pouze uvedl, že VLP a Riox "mají získat možnost společně kontrolovat společnost Česká distribuční".

Společnost Česká distribuční v roce 2010 zvýšila obrat na 405 milionů korun z 324 milionů Kč. Zisk České distribuční v roce 2011 činil podle ekonomické databáze Prodata 18,5 milionů. Výroční zprávu za rok 2011 firma ve sbírce listin dosud nezveřejnila.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK