Americké akcie dopoledne kolísaly, trh sleduje vývoj v eurozóně

10.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. července (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního slabého a kolísavého obchodování nevykazovaly větší změny. Technologický trh oslabovaly varovné zprávy některých firem, zatímco akcie bank díky nadějím na pozitivní vývoj v eurozóně rostly.

V newyorské poledne (18:00 SELČ) Dow Jonesův index posílil o 0,15 procenta a pohyboval se kolem 12.757 bodů. Širší index S&P 500 naopak klesl o 0,1 procenta na 1351 bodů. Index technologického trhu Nasdaq byl se ztrátou 0,35 procenta na zhruba 2921 bodech.

Investoři vkládají naděje do německého ústavního soudu, který dnes zahájil slyšení k otázce ústavnosti trvalého záchranného fondu eurozóny ESM a rozpočtového paktu. Ministr financí Wolfgang Schäuble před soudem prohlásil, že pokud ESM nevstoupí v dohledné době v platnost, mohlo by to způsobit nejistotu na trzích a další ztrátu důvěry v eurozónu.

Akcie bank, které jsou citlivé na vývoj v eurozóně, výrazně rostly a jejich index KBW posílil o více než jedno procento. Silný pokles utrpěly akcie výrobce čipů AMD, protože firma zhoršila výhled tržeb pro druhé čtvrtletí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK