Nezaměstnanost ve středních Čechách zůstala na 6,7 procenta

11.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. července (ČTK) - Ve středních Čechách v červnu zůstala míra nezaměstnanosti na 6,7 procenta. Úřady práce evidovaly 47.171 lidí schopných okamžitě nastoupit do zaměstnání. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnilo ministerstvo práce a sociálních věcí. V celém Česku nezaměstnanost od května klesla o desetinu procentního bodu na 8,1 procenta.

Podle analytika příbramského úřadu práce Jaroslava Minaříka současnou situaci ovlivňují sezonní práce v zemědělství, stavebnictví, povrchových dolech, lesních závodech a dalších odvětvích závislých na počasí. "V červenci by se mohl stav nezaměstnanosti pohybovat přibližně na stejné úrovni, může dojít k částečnému nárůstu počtu absolventů," řekl Minařík ČTK.

Ve středních Čechách bylo na konci června evidováno 48.074 uchazečů o zaměstnání, o měsíc dříve to bylo 48.639 lidí. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2011 meziročně míra registrované nezaměstnanosti klesla o 0,1 procentního bodu.

Středočeské úřady práce koncem června evidovaly 5306 volných pracovních míst. Na jednu pracovní pozici tak v regionu připadá devět uchazečů o zaměstnání.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK