Krkonošský resort v Bratrouchově nabízí investorům 235.500 akcií

11.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jablonec nad Jizerou (Semilsko) 11. července (ČTK) - Společnost Lázeňský resort Údolí Bratrouchov dnes začala nabízet 235.500 svých prioritních akcií investorům po 385 korunách. Od příštího roku plánuje vyplácet roční dividendu deset procent, ve čtyřech čtvrtletních splátkách. Firma, která v Krkonoších provozuje lázeňské středisko nedaleko Jablonce nad Jizerou, chce prodejem akcií získat zhruba 90 milionů korun na další rozvoj areálu. V plánu je například vybudování dalšího krytého bazénu, velkého vleku a dětského vleku, řekla dnes ČTK ředitelka resortu Radka Miksová.

Prioritní akcie tvoří bezmála 38 procent akcií společnosti, která v Krkonoších provozuje lázeňský komplex se dvěma hotely a lázeňským dům s novými apartmány s celkovou kapacitou 190 lůžek. Nabízí lázeňské, wellness a fyzioterapeutické procedury a široké sportovní vyžití. Zatímco hotely jsou původní a prošly v posledních letech nákladnou rekonstrukcí, Lázeňský dům a dva sousední apartmánové domy jsou nové. "První hosty přivítaly letos v únoru," řekla Miksová. Jejich výstavba přišla téměř na 74 milionů korun, 35 milionů získala firma z Regionálního operačního programu.

Česká národní banka schválila prospekt cenných papírů 29. června, v úterý zveřejnila akciová společnost cenu a dnes zahájila nabídku prioritních akcií. Nakupovat je možné u obchodníků s cennými papíry. "Jsme konzervativně založená firma, proto dáváme přednost financování našich aktivit z vlastních zdrojů. Prodejem prioritních akcií, které zaručují přednostní výplatu dividendy, zamýšlíme získat dostatek kapitálu na financování budoucí expanze firmy," sdělil ČTK předseda představenstva Stanislav Ron.

Akcie firma nejprve nabízí na mimoburzovním trhu, nicméně prioritou je podle něj zalistování akcií na pražské burze cenných papírů. "Tento krok zatraktivní nabízené prioritní akcie a zaručí investorům větší likviditu jejich investice," dodal. Akciová společnost Lázeňský resort Údolí Bratrouchov vznikla podle obchodního rejstříku v srpnu 2006 a její ekonomická aktivita je zatím minimální, za rok 2010 nevykázala žádné tržby, loňské hospodaření zatím k dispozici není.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK