MD kvůli trvajícím potížím chystá návrat k původnímu registru aut

11.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. července (ČTK) - Ministerstvo dopravy se chce kvůli problémům s novým registrem vozidel vrátit k původnímu systému, který spravovalo ministerstvo vnitra. Pokud dodavatelská firma ATS-Telcom neodstraní přetrvávající problémy do čtvrtka odpoledne, hodlá ministerstvo nový systém opustit. ČTK to řekl ministr dopravy Pavel Dobeš. Návrat k původnímu registru by se v menších obcích mohl stihnout do pátku a ve větších městech by mohl fungovat od příštího pondělí.

"Přestali jsme důvěřovat dodavateli, který nás ujišťoval, že je systém funkční," uvedl Dobeš. Ministerstvo vytvořilo krizovou pracovní skupinu, která dnes objela řadu pracovišť registru a přímo na místě zjišťovala funkčnost nového systému. Ten podle výsledků šetření sice funkční je, ale má obrovské množství nedostatků, dodal ministr s tím, že nepředpokládá, že by se ATS- Telcom podařilo do stanovené lhůty všechny potíže odstranit.

Do doby, než ATS-Telcom představí skutečně funkční systém, ministerstvo dopravy mu podle Dobeše za jeho dodávku nezaplatí. Ve hře jsou ale i případné sankce za dodávku nespolehlivého registru. Úřad zatím čeká na vyjádření ATS-Telcom, zdali potíže se systémem způsobila sama, nebo některý z jejích subdodavatelů.

cfr vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK