Týden.cz: Skupině PPF loni vzrostly dluhy u bank o 13 miliard Kč

12.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. července (ČTK) - Závazky investiční skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera vůči bankám a finančním institucím loni vzrostly o 529 milionů eur, v přepočtu 13,4 miliardy korun. Celkové zadlužení skupiny u bank tak na konci loňského roku vystoupilo na 3,7 miliardy eur (93,9 miliardy Kč). S odkazem na výroční zprávu skupiny PPF to dnes uvedl server Týden.cz.

Největší úvěr čerpá PPF od konsorcia bank pod vedením společnosti Calyon, která je nyní přejmenovaná na Credit Agricole Corporate and Investment Bank. Získala ho v roce 2008. Banky tehdy poskytly PPF úvěrový rámec v maximální výši 2,099 miliardy eur dostupný do roku 2015.

Další úvěry čerpá PPF například od ruské Sberbank na financování části nákupu podílu v ruském těžaři Polymetal, který je splatný v roce 2013 a je zajištěný akciemi Polymetalu, napsal Týden.cz.

PPF je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. Zabývá se aktivitami od bankovnictví a pojišťovnictví přes nemovitosti, energetiku, těžbu nerostů po ruský obchodní řetězec se spotřební elektronikou. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie.

Čistý zisk skupiny PPF podle mezinárodních účetních standardů v loňském roce klesl zhruba o třetinu na 216 milionů eur. Aktiva skupiny loni stoupla o 16 procent na rekordních 14,36 miliardy eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK