Koruna v úvodu týdne nepatrně posiluje k euru i dolaru

16.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Koruna v úvodu týdne nepatrně posiluje k oběma hlavním světovým měnám. V 10:30 si proti pátku vůči euru připisovala čtyři haléře na 25,38 Kč/EUR a k dolaru byla výše o tři haléře na 20,76 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance kurz koruny a eura zůstává celkově v prostoru, kde se usadil v minulých dnech, když domácí zprávy chybí a ze světa nepřicházejí silné impulzy ke změně. I u okolních středoevropských měn nejsou pohyby kurzů výrazné. "Zlotý podobně jako koruna stagnuje, forint lehce ztrácí," uvedl Vlk.

Euro vůči dolaru mírně oslabilo, v 10:30 se obchodovalo na 1,2225 USD/EUR. "Evropské akciové trhy dnes začaly mírně dole, ale v průběhu dopoledne své ztráty mažou. Španělské výnosy lehce rostou, italské se vyvíjejí smíšeně. Mírně negativní vývoj na trzích tak doprovází pokles eurodolaru," poznamenal Vlk.

Odpoledne jsou na řadě americké maloobchodní tržby a newyorský index průmyslové aktivity. V obou případech se podle Vlka čeká mírné zlepšení oproti předchozím číslům. Podnět pro trhy může přijít také od akcií vzhledem k probíhající výsledkové sezóně, dodal.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK