Fungování registru vozidel se v Praze mírně zrychlilo

17.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. července (ČTK) - Fungování nového registru vozidel se v Praze dnes mírně zrychlilo, problémy ale přetrvávají. V 10:00 hodin pracoviště odbavila zhruba 300 lidí, což je asi dvakrát víc než za stejnou dobou v pondělí, řekla ČTK mluvčí pražského magistrátu Tereza Králová. Na pracovištích registru se přesto opět od rána tvořily fronty. Systém je stále pomalý a při zadávání údajů často padá.

"Jedeme tak na 40 procent," řekl ČTK vedoucí odboru dopravně správních agend pražského magistrátu Josef Michalík. Nejlépe podle něj funguje v Praze pracoviště na Bohdalci. V registru ale chybí například historická vozidla a vozy s manipulačními značkami, nelze také přihlásit vleky.

Úřady dnes nadále omezují vydávání pořadových čísel. Na pracovišti registru na pražském Jarově čekalo ráno po otevření asi 30 lidí. Po patnácti minutách pracovníci registru ukončili vydávání čísel. "Omezujeme to, protože nevíme, jak to dnes bude fungovat," dodal Michalík. Pokud se fungování systému zrychlí, bude vydávání čísel obnoveno.

V pondělí pražská pracoviště registru zvládla obsloužit 1010 žadatelů, zatímco obvykle to je v průměru dvojnásobek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK