Zisk Yahoo ve čtvrtletí klesl o čtyři procenta

18.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Internetová společnost Yahoo ve druhém čtvrtletí pokračovala ve slabém výkonu. Výsledky hospodaření, které firma zveřejnila v noci na dnešek, jsou další známkou toho, jakým problémům bude muset čelit nová ředitelka firmy Marissa Mayerová, jež má vrátit firmu zpět k růstu. Čistý zisk za tři měsíce do konce června klesl o čtyři procenta na 227 milionů USD (4,7 miliardy Kč).

 

Zisk na akcii činil 18 centů, a zaostal tak za odhady analytiků, kteří čekali zisk 20 centů na akcii. Příjmy se snížily o jedno procento na 1,22 miliardy USD. Po odečtení provizí příjmy činily 1,08 miliard USD a rovněž zaostaly za odhady analytiků.

 

Výsledky ve druhém čtvrtletí stáhly dolů mimořádné náklady spojené s propouštěním, které činily 136 milionů USD. Firma propustila 1500 lidí a na konci června měla 12.500 zaměstnanců.

 

Největší zisk Yahoo přišel ve čtvrtletí z podílů v Yahoo Japan a čínské firmě Alibaba Group. Zisk z těchto podílů činil celkem 180 milionů USD a meziročně se zvýšil o 65 procent. Yahoo se již dohodla na prodeji poloviny z 40procentního podílu ve firmě Alibaba za zhruba sedm miliard USD. Dohoda by měla být dokončena v letošním roce. Slabé výsledky však hlásí internetové partnerství ve vyhledávání s firmou Microsoft. Mírně se snížily také ceny za internetovou reklamu v Evropě.

 

Yahoo neposkytla výhled na třetí čtvrtletí, napsala agentura AP.

 

Yahoo má od úterý novou generální ředitelku. Mayerová dlouhou dobu působila ve firmě Google a je pátou ředitelkou firmy za pět let.

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK