Fiat kvůli propadu poptávky na dva týdny zastaví výrobu u Neapole

18.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Milán 18. července (ČTK) - Italská automobilka Fiat v srpnu na 12 dnů přeruší výrobu ve svém závodě Pomigliano poblíž Neapole. Vede jej k tomu propad odbytu, který je teď na italském trhu nejslabší za posledních 30 let. V Pomiglianu se vyrábí model Panda, který patří do kategorie menších vozů. Právě tuto kategorii ale krize zasáhla nejvíc.

Fiat přeruší výrobu od 20. do 31. srpna, aby se mu ve skladech zbytečně nehromadily nově vyrobené vozy, což je pro něj nákladné. Automobilka tak s odstávkou naváže na měsíční přerušení výroby kvůli letním dovoleným, které začíná 23. července.

Automobilka uvedla, že italský automobilový trh v letošním prvním pololetí klesl o 19,7 procenta. V celé Evropě se přitom snížil jen o 6,3 procenta. "Situaci budeme v nadcházejících měsících neustále monitorovat," uvedla automobilka.

"Zdá se, že krize odbytu neutuchá. Italský trh, který se teď vrátil zpět na úroveň roku 1979, automobilku Fiat trestá. Zvlášť v segmentu městských aut, kde naše skupina drží 60 procent trhu díky modelu Panda a 500," uvedl Fiat ve zprávě, ze které citovala agentura Reuters. Automobilku Fiat ovládá americká společnost Chrysler.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK