Unicorn vytvoří software pro jednotný evropský trh s elektřinou

18.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. července (ČTK) - Tuzemská společnost Unicorn Systems dodá softwarové řešení pro projekt jednotného evropského trhu s elektřinou. Hodnota kontraktu převyšuje jeden milion eur, tedy 25,2 milionu Kč. Zadavatelem projektu propojení regionálních trhů je sdružení šesti evropských energetických burz. Firma to dnes sdělila ČTK v tiskové zprávě.

"Unicornu to pomůže naplnit dlouhodobou strategii vstupování na nové evropské trhy. Jsem hrdý, že společnost Unicorn Systems významně přispěje k vytvoření jednotného trhu s elektřinou v rámci Evropské unie," uvedl generální ředitel Unicorn Systems Jiří Mráz.

Státy ve střední a západní Evropě, severské a pobaltské země, státy Pyrenejského poloostrova nebo Itálie a Slovinsko již podnikly některé dílčí kroky, stále ale zbývá závazek dokončit jednotný evropský trh s elektřinou obchodovanou na denní bázi. To je do roku 2014 záměr schválený evropským sdružením energetických regulátorů ACER.

Cílem projektu regionálního propojení trhů, pro který bude Unicorn Systems vyvíjet řešení, je vytvořit mechanismus a softwarový nástroj pro vyhodnocování obchodů na propojených trzích celé Evropy. Projekt zadává sdružení šesti hlavních evropských energetických burz a je otevřený pro připojení dalších účastníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK