Německo vyšetřuje zakladatele zkrachovalého řetězce Schlecker

18.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stuttgart 18. července (ČTK) - Německá prokuratura zahájila vyšetřování zakladatele řetězce drogerií Schlecker a dalších 13 osob kvůli krachu podniku. Podezřívá je například ze zpronevěry. Informovala o tom dnes agentura DPA. Upozornila, že vyšetřování může vyústit v podání žaloby.

Podnik založil v roce 1975 Anton Schlecker, jenž ale v roce 2010 předal řízení firmy svým dětem Larsovi a Meike. Řetězec, který působil i na českém trhu, vyhlásil v lednu v Německu insolvenci. Jelikož se pro něj nepodařilo nalézt investora, odhlasovali největší věřitelé na začátku června jeho uzavření.

Vyšetřovatelé dnes prohledali 18 bytů a čtyři obchodní prostory a zajistili mnoho dokumentů. "Během našeho předběžného šetření se potvrdilo počáteční podezření," řekla státní zástupkyně Claudia Krauthová. Insolvenční správce společnosti Schlecker uvedl, že byl o vyšetřování informován a podporuje jej.

České obchody Schlecker nedávno převzala tuzemská společnost p.k. Solvent (PKS), která v Česku zastřešuje síť drogerií TETA.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK