Akcie v USA zahájily růstem, pomohly hlavně výsledky firem

18.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. července (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování poklesem, záhy ale smazaly všechny ztráty a vydaly se vzhůru. Ke změně nálady přispěly solidní hospodářské výsledky několika klíčových firem a také spekulace, že centrální banka (Fed) by přece jen mohla sáhnout k nové podpoře ekonomiky.

V poledne newyorského času (18:00 SELČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 12.908 bodů a proti předchozímu závěru vykazoval růst o 0,8 procenta. Širší index S&P 500 měl zisk ve stejném rozsahu a nacházel se blízko 1375 bodů, index Nasdaq přidával 1,3 procenta na 2948 bodů.

Investoři se zaměřili na výsledky firem jako Intel nebo Honeywell. Obě firmy si vedly relativně dobře, ačkoli stav ekonomiky tomu neodpovídá. Intel sice varoval před slabšími tržbami, jeho akcie se ale vydaly vzhůru a kolem poledne přidávaly přes 3,5 procenta.

Korporace jsou nicméně opatrné, co se vyhlídek ekonomiky týče. To je i jeden z důvodů, kvůli nimž investoři sázejí na to, že Fed přistoupí k nové podpoře ekonomiky. Ve hře tak stále zůstává i třetí kolo takzvaného kvantitativního uvolňování měnové politiky, při kterém Fed nakupuje převážně státní dluhopisy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK