Zisk výrobce hodinek Swatch stoupl v pololetí o čtvrtinu

24.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Curych 24. července (ČTK) - Švýcarské společnosti Swatch Group, která je největším výrobcem hodinek na světě, vzrostl za šest měsíců letošního roku čistý zisk o 25 procent na 720 milionů švýcarských franků (15,3 miliardy Kč). Firma rovněž v dnešním prohlášení vyjádřila optimismus ve vývoj do konce letošního roku a dodala, že očekává globální růst ve všech segmentech.

Výsledky výrazně překonaly odhady analytiků dotazovaných agenturou Reuters, kteří čekali zisk jen 672 milionů CHF. Tržby stouply o 14 procent na 3,85 miliardy CHF. Společnost Swatch je známá hlavně barevnými plastovými hodinkami stejného jména. Celkem však vlastní 18 značek, včetně značek Omega, Breguet, Blancpain, Tissot či Longines.

Hospodaření firmy ohrožují rostoucí ceny diamantů a zlata, krize v eurozóně a silný frank, které mají dopad na ziskovou marži. Firma přesto zopakovala, že v letošním roce očekává rekordní tržby osm miliard CHF.

Značka Omega firmy Swatch je oficiálním časoměřičem olympijských her v Londýně. Objeví se také v novém filmu o tajném agentovi Jamesu Bondovi, který by měl jít do kin koncem letošního roku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK