Problémový registr vozidel dnes po chvíli provozu opět zkolaboval

25.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Problémový nový registr vozidel dnes v celé zemi opět nefunguje. Ráno byl chvíli v provozu, ale kolem 8:20 zase zkolaboval. ČTK to řekl vedoucí dopravně správních agend pražského magistrátu Josef Mihalík a potvrdili to i zaměstnanci jednotlivých pracovišť. Podle Mihalíka vypnulo svůj systém policejní prezidium. Registr se potýká s problémy již třetí týden. Pokud nebude fungovat do pátku, ministr dopravy Pavel Dobeš rezignuje.

 

"V současné době nám vypadl schengen, nemůžeme přihlašovat nové vozy a auta z dovozu. Podle mých informací to vypnulo policejní prezidium," řekl ČTK Mihalík v 8:30. Dodal, že ráno systém víceméně fungoval.

Podle Zdeňka Neusara z tiskového oddělení ministerstva dopravy mělo policejní prezidium již v úterý posílit infrastrukturu. "Nasadilo výkonnější virtuální server a problém se už neměl opakovat. Čekáme na informace, zda k výpadku došlo opět důsledkem přetížení serveru Policejního prezidia ČR, případně z jiného důvodu," sdělil ČTK v reakci na ranní kolaps systému.

Problémy přetrvávají i v jiných městech, například v Brně, Olomouci, Liberci, Mladé Boleslavi či Karlových Varech. Většinou nelze přihlásit nové auto, přepsat vozidlo na nového majitele, ani zaregistrovat dovezený vůz.

"Nejedeme, systém je nefunkční," uvedla ráno v 8:30 mluvčí liberecké radnice Pavlína Stránská. Na karlovarském magistrátu nový systém alespoň zčásti fungoval mezi sedmou a osmou hodinou. Poté ale podle mluvčího magistrátu Jana Kopála opět selhal. Rovněž tak v Olomouci. "Neuděláme jediný převod," řekl vedoucí odboru agendy řidičů a motorových vozidel olomouckého magistrátu Michal Urbášek.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK