Americké akcie smíšené, oslabily je reality a Apple

25.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 25. července (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování vzestupem, později ale širší indexy přešly do ztrát. Trh podkopaly údaje o poklesu prodeje nových domů a zklamání z výsledků technologického gigantu Apple.

V polovině newyorského obchodování (18:00 SELČ) Dow Jonesův index získával 0,3 procenta a byl kolem 12.659 bodů . Širší index S&P 500 naproti tomu ztrácel 0,2 procenta a index technologického trhu Nasdaq klesl o 0,3 procenta na 2855 bodů.

Dow Jones podpořily příznivé výsledky společností Boeing a Caterpillar a naděje na další kroky centrální banky USA (Fed) na podporu ekonomiky. List The Wall Street Journal s odkazem na některé činitele uvedl, že Fed připravuje nová opatření v měnové politice.

Trh oslabily údaje, podle nichž prodej nových rodinných domů v USA vykázal v červnu nejhlubší pokles za více než rok a skončil výrazně pod očekáváním. Trh Nasdaq srážel propad akcií Applu o zhruba pět procent poté, co firma svými čtvrtletními výsledky zaostala za očekáváním.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK