Koruna dopoledne korigovala čtvrteční zisky vůči euru i dolaru

27.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. července (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne korigovala čtvrteční zisky vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:15 k euru proti čtvrtku oslabila o tři haléře na 25,42 Kč/EUR. Vůči dolaru ztratila sedm haléřů na 20,71 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Koruna v ranních hodinách odevzdala část svých čtvrtečních zisků a oslabuje. Vůči euru se obchodování přeneslo k hladině 25,40 Kč/EUR. A k dolaru k úrovni 20,70 Kč/USD," uvedl analytik společnosti Akcenta Miroslav Novák.

Podle Martina Prokopa z Next Finance nálada na trzích koruně přeje. Asijské akcie výrazně rostou. Investoři mají opět zájem o riziková aktiva. To vše bude posouvat korunu k silnějším hodnotám. "Koruna by měla posílit i na základě svého inverzního pohybu k eurodolaru," dodal Prokop.

Analytik Patria Finance Tomáš Vlk uvedl, že euro se po čtvrtečním výrazném posílení vůči dolaru a lehké korekci drží kolem 1,2275 USD/EUR. Dopoledne mělo tendenci mírně ztrácet, kolem 10:15 se obchodovalo na 1,2269 USD/EUR.

"Za klíčovou událost dnešního dne lze bezpochyby považovat zveřejnění prvního odhadu o výkonnosti americké ekonomiky za 2. čtvrtletí letošního roku," doplnil Novák.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK