Cena ropy Brent vzhledem k očekávané podpoře ekonomiky stoupla

27.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 27. července (ČTK) - Cena severomořské ropy Brent dnes mírně stoupla vzhledem k nadějím na nová opatření na podporu ekonomiky Spojených států. K růstu přispěl rovněž příslib Evropské centrální banky (ECB), že bude ze všech sil bránit rozpadu eurozóny.

Ropa Brent odpoledne zdražila o 30 centů na 105,56 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI zůstala beze změny na 89,39 dolaru za barel, napsala agentura Reuters.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že ekonomika Spojených států v letošním druhém čtvrtletí podle očekávání stoupla pouze o 1,5 procenta, tedy nejpomalejším tempem od loňského třetího čtvrtletí. Zpráva posílila naděje, že americká centrální banka (Fed) podpoří ekonomiku dalším uvolněním měnové politiky.

"Obavy ohledně bezprostřední katastrofy v eurozóně klesly a vyhlídky na další stimulační opatření v USA se zvýšily," uvedl analytik ropného sektoru Carsten Fritsch ze společnosti Commerzbank.

Aktuální ceny ropy v dolarech za barel (asi 159 litrů): BURZA TYP KONTRAKT AKTUÁLNÍ CENA PŘEDCHOZÍ ZÁVĚR Londýn - ICE Brent září 105,56 105,26 New York - Nymex WTI září 89,39 89,39

pmh mol

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK