Continental zvýšil zisk, čeká růst výroby automobilů

02.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hannover 2. srpna (ČTK) - Německý výrobce pneumatik a automobilových součástek Continental v prvním pololetí zvýšil čistý zisk o téměř 47 procent na zhruba miliardu eur (25 miliard Kč). Oznámila to dnes firma, která působí rovněž v České republice. Předpověděla, že celosvětová výroba osobních automobilů by letos mohla stoupnout na 79 milionů vozů z loňských 76 milionů.

Tržby společnosti se v pololetí zvýšily o 11 procent na 16,5 miliardy eur. "V důsledku příznivého vývoje v prvním pololetí nyní očekáváme nárůst (celoročních) konsolidovaných tržeb o více než sedm procent na více než 32,5 miliardy eur," uvedl šéf podniku Elmar Degenhart.

Finanční ředitel Wolfgang Schäfer upozornil, že Continental má naději na brzký návrat do indexu DAX, který zahrnuje 30 největších německých podniků na frankfurtské burze. Firma z tohoto indexu vypadla v roce 2008, napsala agentura Reuters.

V České republice vlastní Continental otrokovického producenta pneumatik Barum a jičínskou výrobu brzdových posilovačů a válců pro automobily Teves. Divize pro výrobu automobilové elektroniky má v Česku další čtyři továrny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK