AVG zvýšila v pololetí tržby o třetinu na 3,4 miliardy Kč

02.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. srpna (ČTK) - Tuzemská antivirová firma AVG Technologies zvýšila v prvním pololetí tržby o 30 procent na 165,5 milionu dolarů (asi 3,4 miliardy korun). Zisk ale klesl o tři čtvrtiny na 22 milionů dolarů (zhruba 453 milionů Kč). Firma konsolidované výsledky oznámila v tiskové zprávě.

Počet aktivních uživatelů se v polovině roku pohyboval kolem 128 milionů, to je v porovnání se stejným obdobím loni nárůst o 31 procent. "Ve druhém čtvrtletí jsme si vedli velmi dobře, zvýšili jsme finanční metriku a překročili naše finanční očekávání. Vzhledem k našim výsledkům v první polovině roku 2012 máme opět skvělé vyhlídky na další rok," uvedl generální ředitel JR Smith.

Firma uvedla, že výše zisku odráží zvýšené kompenzační výdaje související s akciemi a vyšší investice do podnikání. Výsledek v roce 2011 rovněž ovlivnil daňový kredit od nizozemských úřadů související s aktivitami AVG na poli inovativního rozvoje.

Za celý fiskální rok společnost očekává příjmy mezi 336 a 344 miliony USD, což představuje proti předchozí předpovědi zvýšení o devět milionů dolarů. Zisk by se měl pohybovat mezi 40 a 43 miliony USD.

Společnost AVG Technologies vznikla v roce 1991 a v současné době má více než 800 zaměstnanců. Kanceláře má v České republice, Velké Británii, Spojených státech, Německu, Francii, na Kypru, v Izraeli, Pekingu a Hongkongu. Společnost letos v únoru vstoupila na akciovou burzu v New Yorku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK