Knight Capital patrně dostane od rivalů úvěr 400 milionů dolarů

06.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 6. srpna (ČTK) - Americká makléřská společnost Knight Capital Group, která vinou softwarové chyby utrpěla minulý týden ztrátu z obchodování asi 440 milionů dolarů (zhruba 9,1 miliardy Kč), patrně své existenční problémy vyřeší. Podle informovaných zdrojů firma jedná se skupinou investorů o úvěru asi 400 milionů dolarů a dnes odpoledne by měla po zahájení obchodování v New Yorku normálně fungovat.

Knight Capital patří v USA k nejvýznamnějším tvůrcům trhu. Denně spáruje transakce, které odpovídají asi deseti procentům celkového objemu obchodů na tamních burzách. Pokud by investoři firmě nepomohli, byla by asi nucena vyhlásit bankrot.

Podle zdrojů, na které se odvolává agentura Reuters nebo televizní stanice CNBC, jsou mezi investory, kteří poskytnou úvěr, například firmy soukromého kapitálu Blackstone Group a General Atlantic, která vlastní podíl v chicagském tvůrci trhu Getco. V konsorciu jsou prý také makléřské společnosti TD Ameritrade nebo Stifel Nicolas.

Zdroje tvrdí, že pro akcionáře firmy to bude poměrně nákladná záchrana. Ostatní makléřské a finanční společnosti ale svému rivalovi pomohou patrně i proto, aby společně stabilizovali trh, na němž všichni působí.

Očekává se, že investoři za své peníze dostanou konvertibilní prioritní akcie s konverzní cenou 1,50 USD a kupónem dvě procenta. CNBC uvedla, že zmíněné čtyři firmy, které dodají peníze, pak budou v Knight Capital držet kolem 70 procent akcií.

Akcie Knight Capital v pátek na burze v New Yorku zpevnily o 57 procent na 4,05 USD, předtím ale ztratily většinu hodnoty. V úterý, tedy pouhý den před technickými problémy, které firmu připravily o miliony dolarů, činila cena jedné akcie více než deset dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK