Pražská burza posílila o procento, index PX nad 900 body

06.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. srpna (ČTK) - Pražská burza na počátku nového týdne posílila. Hlavní index PX si dnes v 10:45 připisoval 1,16 procenta a dostal se nad psychologickou hranici 900 bodů na 909,6 bodu. Burzu táhnou vzhůru zejména banky, daří se také akciím petrochemického holdingu Unipetrol, vyplývá z průběžných výsledků burzy. Ostatní akciové trhy ve střední Evropě si vedou podobně.

Nejlépe si dopoledne vede rakouská Erste Bank, připisuje si 2,5 procenta na 373 korun. Daří se i Komerční bance, posílila o více než procento na 3720 korun.

Více než jednoprocentní růst vykazují také akcie Unipetrolu, proti pátečnímu závěru posílily o 1,5 procenta na 170 korun.

Nedaří se naopak cenným papírům energetické firmy ČEZ, oslabily o necelé půlprocento na 705 korun. Těžební NWR si naopak půl procenta připisuje a obchoduje se kolem 96 korun.

Bez zájmu investorů jsou podle Petra Olivy z Patria Direct prozatím defenzivní tituly. Telekomunikační operátor Telefónica se obchoduje téměř beze změny na 394 Kč a s akciemi tabákové společnosti Philip Morris ČR se dnes prozatím v systému SPAD neobchodovalo.

Emise primárně obchodované na trhu v USA si zatím vedou smíšeně. Akcie technologické firmy KIT digital klesly o půl procenta na 61 korun a mediální CME rostou o 0,35 procenta na 101 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK