Koruna dopoledne oslabila, k euru jen lehce

08.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Koruna dopoledne oslabuje k oběma hlavním světovým měnám, k euru jen lehce. Kolem 10:45 se proti úterku obchodovala vůči euru o dva haléře níže na 25,13 Kč/EUR a k dolaru ztratila deset haléřů na 20,32 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

Podle Martina Prokopa z Next Finance nemají na obchodování koruny vliv domácí data. "Koruna se bude opět dívat, co se děje na zahraničních trzích. Investory stále živí naděje, že Evropská centrální banka pomůže předluženým zemím," uvedl Prokop. Prostoru k posílení ale podle něj moc není, neboť ekonomické problémy eurozóny se prohlubují.

 

Ministerstvo práce a sociálních věcí dnes zveřejnilo, že v červenci v ČR stoupla míra nezaměstnanosti o dvě desetiny procentního bodu na 8,3 procenta. Důvodem nárůstu byl pravidelný nástup absolventů škol na trh práce, shodli se analytici.

 

Dolar kolem 10:45 posílil na 1,2377 USD/EUR. Z USA se odpoledne dočkáme prvního odhadu produktivity a jednotkových mzdových nákladů mimo zemědělský sektor za druhé čtvrtletí, podotkl Jiří Škop z Komerční banky.

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK