Americké akcie smazaly počáteční ztráty a mírně rostou

08.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 8. srpna (ČTK) - Americké akcie smazaly ke konci první poloviny dnešního obchodování počáteční ztráty a mírným růstem navázaly na vzestup posledních tří dní. Investoři čekají na další signály připravenosti centrálních bank USA a eurozóny k podpůrným zásahům.

V polovině newyorského obchodování (18:00 SELČ) Dow Jonesův index získával 0,1 procenta a byl kolem 13.182 bodů. Širší index S&P 500 posílil stejným tempem na zhruba 1402 bodů. Index technologického trhu Nasdaq byl nepatrně nad úterním závěrem kolem 3015 bodů.

Trhy podporují od konce minulého týdne naděje na to, že Evropská centrální banka (ECB) brzy zasáhne proti zhoršování dluhové krize a americký Fed podpoří slábnoucí růst domácí ekonomiky. Investory příznivě naladilo úterní vyjádření prezidenta bostonské pobočky Fedu Erica Rosengrena, který řekl, že Fed by měl znovu začít nakupovat státní obligace a pokračovat v tom, dokud ekonomika plně neoživí.

Akcie zpočátku klesaly kvůli vývoji na evropském trhu dluhopisů, kde výnosy španělských desetiletých obligací znovu stouply nad hranici sedmi procent. "Španělské výnosy rostou a ohledně řešení problémů Španělska stále vládne nervozita," řekl agentuře Reuters Kim Forrestová z pittsburské firmy Fort Pitt Capital.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK