Americké akcie zůstaly dopoledne bez větších změn

09.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. srpna (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování bez výraznějších změn. Nejprve měly snahu růst a pohybovaly se kolem čtyřletého maxima, později ale začaly oslabovat. Investoři dost zápasili s tím, na které informace se zaměřit a které budou směrodatné pro vývoj cen do budoucna.

Ve 12:00 EDT (18:00 SELČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 13.150 bodů a proti předchozímu závěru ztrácel 0,2 procenta. Širší index S&P 500 odepisoval 0,1 procenta na 1401 bodů, index Nasdaq Composite ale vykazoval růst do 0,1 procenta a byl v blízkosti 3013 bodů.

Investoři se zaměřili na relativně dobrou statistiku z trhu práce, která ukázala, že počet žadatelů o podporu v nezaměstnanosti je stabilní. Poměrně dobře vyzněla i data o vývoji obchodní bilance, jejíž deficit byl v červnu nejnižší od konce roku 2010.

Velké naděje investoři vkládají do čínské centrální banky, od které očekávají pomoc tamní ekonomice. Umožnit by to měly i nové údaje o vývoji inflace, která klesla na 1,8 procenta a je nejníže za 2,5 roku. Země by se tak mohla nyní zaměřit na podporu ekonomiky.

Za růstem trhu Nasdaq byl především silný nárůst kurz akcií společnosti Cisco Systems, které přidávaly skoro tři procenta. Pomohlo jim nákupní doporučení od investiční banky Goldman Sachs a od analytiků společnosti Piper Jaffray.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK