Americké akcie ve čtvrtek uzavřely bez větších změn

10.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. srpna (ČTK) - Americké akcie ve čtvrtek uzavřely bez výraznějších změn. Na trhu přetrvává nejistota ohledně vývoje světové ekonomiky. Investoři nicméně doufají v nová opatření centrálních bank na podporu hospodářského růstu.

Nejsledovanější Dow Jonesův index se snížil o pouhých 0,08 procenta na 13.165,19 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 naopak stoupl o 0,04 procenta na 1402,80 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite posílil o 0,25 procenta na 3018,64 bodu, napsala agentura Reuters.

Trh výrazněji nezareagoval ani na slabé údaje o čínské ekonomice. Tempo růstu čínské výroby bylo v červenci nejpomalejší za více než tři roky. "Tyto údaje jsou zklamáním, ale posilují naděje investorů, že přijde pomoc ze strany centrálních bank," uvedl analytik Mark Luschini ze společnosti Janney Montgomery Scott.

Na devizovém trhu euro opět oslabilo vůči dolaru, protože investoři pokračovali ve vybírání zisků z jeho předchozího růstu. Ztráty jednotné evropské měny však zmírnily naděje na opatření Evropské centrální banky, která by snížila tlak na Španělsko a Itálii.

V závěru čtvrtečního obchodování v New Yorku euro vůči dolaru kleslo o 0,5 procenta na 1,2359 USD. V pondělí se přitom vyšplhalo až na měsíční maximum 1,2443 USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK