Výrobce zabezpečení Jablotron Alarms zvýšil rekordně tržby i zisk

14.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jablonec nad Nisou 14. srpna (ČTK) - Český výrobce zabezpečovací techniky Jablotron Alarms zvýšil za první pololetí letošního roku rekordně tržby i provozní zisk. Tržby společnosti, která zhruba 70 procent produkce vyváží, stouply o 20 procent na 487 milionů korun. Provozní zisk vzrostl ještě výrazněji - o 27 procent na 180 milionů korun. ČTK o tom dnes informoval mluvčí společnosti Zbyněk Ptáček. Ve stejném období loňského roku skončilo hospodaření ziskem 142 milionů korun.

Jablotron Alarm tvoří zhruba dvě třetiny skupiny Jablotron, která loni se svými 472 pracovníky uskutečnila zakázky za 1,43 miliardy korun. Firma letos rozjíždí prodej nového alarmu Jablotron 100, který má revoluční systém ovládání a získává ocenění na veletrzích na celém světě. "Předpokládáme, že prodej nového alarmu významněji zasáhne do hospodaření naší firmy až v druhém pololetí letošního roku," poznamenal obchodní ředitel Jablotron Alarms Alan Fabik.

Jablotron vznikl v roce 1990 a zaměřuje se na vývoj a prodej elektronických zabezpečovacích a signalizačních zařízení a na poskytování bezpečnostních služeb. Své výrobky prodává firma do 80 zemí světa. Kromě Jablotron Alarms tvoří koncern výrobce komunikační techniky Jablocom, poskytovatel služeb bezpečnostního centra Jablotron Security, výrobce elektronických systémů Jablopcb, poskytovatel pro monitorovací centra Jablonet a distributor pro Slovensko Jablotron Slovakia.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK