Americké akcie dopoledne stagnují, nové údaje je nepovzbudily

15.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. srpna (ČTK) - Americké akciové trhy dnes zahájily mírným růstem, v polovině dne ale až na technologický trh Nasdaq zisky smazaly a přešly zpět do stagnace. K oživení obchodu nepřispěly nové údaje o průmyslové výrobě a vývoji ekonomické aktivity ve státu New York, třebaže čísla o nízké inflaci uchovala naděje na další podpůrné kroky americké centrální banky (Fed).

V polovině newyorského obchodování (18:00 SELČ) byl Dow Jonesův index bez prakticky jakékoli změny kolem 13.172 bodů. Širší index S&P 500 posílil o 0,1 procenta na zhruba 1406 bodů. Index technologického trhu Nasdaq stoupl o 0,4 procenta na 3030 bodů.

Srpnový index podnikatelské aktivity ve státě New York klesl poprvé od loňského října, což trh po příznivých údajích o červencovém růstu průmyslové výroby zklamalo. Spotřebitelské ceny zůstaly v červenci beze změny a jejich meziroční nárůst byl nejnižší od listopadu 2010.

Akcie začaly srpen růstem díky nadějím na podpůrné kroky centrálních bank USA a eurozóny. Širší index S&P 500 vystoupil na maximum od počátku března a míří k maximu za čtyři roky. Dynamika z trhu však v posledních dnech vyprchala a v nejbližším výhledu není nic, co by ji mohlo z letního útlumu dostat, řekli analytici agentuře Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK