Zisk GE Money Bank vzrostl v pololetí o 0,3 pct na 2,59 mld. Kč

16.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. srpna (ČTK) - Zisk GE Money Bank před zdaněním vzrostl v prvním pololetí o 0,3 procenta na 2,59 miliardy Kč. Skupině GE Money, do které patří GE Money Bank a GE Money Auto, klesl konsolidovaný čistý zisk o 4,4 procenta na 2,32 miliardy korun. GE o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

Aktiva skupiny se snížila o 5,1 procenta na 138,9 miliardy. Vklady klientů skupiny klesly o desetinu na 101,7 miliardy korun a úvěry poskytnuté zákazníkům se snížily o necelé procento na 118 miliard korun.

Letos skupina GE Money otevřela v Česku deset nových poboček, a navýšila tak jejich celkový počet na 254. Počet bankomatů zvýšila o dvacet na 693. Celkový počet klientů meziročně klesl o 0,6 procenta na 1,05 milionu a počet vkladových účtů mírně stoupl na 1,2 milionu.

Vklady klientů ke konci června dosáhly 102,9 miliardy Kč a úvěry klientům zůstaly na úrovni 110 miliard Kč. Celková výše kapitálu překročila 32 miliard Kč.

"Banka zůstává vysoce zisková i přes masivní investice do rozvoje pobočkové sítě. Za poslední rok jsme otevřeli deset nových poboček a nejméně šest dalších přidáme do konce tohoto roku," uvedl předseda představenstva a generální ředitel GE Money Bank Sean Morrissey.

Skupina GE Money Česká republika je součástí GE Capital, globální finanční divize společnosti General Electric. GE Money Bank patří v Česku ke středně velkým bankám.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK