Koruna dopoledne dále stagnovala k euru a lehce zpevnila k dolaru

28.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. srpna (ČTK) - Česká měna dopoledne dále stagnovala vůči evropské měně a lehce zpevnila vůči americké. Podle údajů serveru Patria Online byla koruna v 11:00 k euru na pondělním závěru 24,84 Kč/EUR a k dolaru o tři haléře silnější na 19,81 Kč/USD.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance koruna dnes pokračuje bez většího pohybu a vlivu tuzemských zpráv ve velmi pozvolném posilování.

Hlavní událostí v regionu dnes podle něj bude jednání maďarské centrální banky. "Ani tentokrát se změna sazeb nečeká, ačkoli se o snížení asi debatovat bude. Také v doprovodném komentáři by mohly být holubičí náznaky, důvody pro stabilitu sazeb však podle nás stále převládají. Forint je před rozhodnutím beze směru," doplnil.

Euro vůči americkému dolaru posílilo na 1,2539 USD/EUR. Člen Výkonné rady Evropské centrální banky (ECB) Jörg Asmussen v pondělí prohlásil, že nový program nákupu státních dluhopisů, který ECB připravuje, nebude znamenat financování vlád. Pro euru i dluhopisy by to podle Vlka mělo být povzbudivé a stejně tak by euru podle něj měla nadále pomáhat i očekávání před páteční schůzkou centrálních bankéřů v Jackson Hole ve Spojených státech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK